Lidar Scanning

En framtida teknologi som förändrar landskapsarkitektur

Lidar Scanning: En Framtida Teknologi som Förändrar Landskapsarkitektur

Lidar scanning är en teknik som har revolutionerat hur vi analyserar och visualiserar vår omgivning. Det är en sofistikerad teknik som använder laserstrålar för att mäta avstånd och skapa högupplösta 3D-kartor av landskap. Lidar scanning har sedan tidigare använts i en rad olika områden så som geologi, hydrologi och arkeologi, men det har också visat sig vara en kraftfull teknik inom landskapsarkitektur.

Utrustning

Faro Focus Premium Laser Scanner

FARO FOCUS PREMIUM LASER SCANNER använder en optisk 3D-punktmätningsmetod för att bestämma punkter upp till 350 meter bort. Med flexibilitet och lång räckvidd kan stora områden täckas på kort tid och kombineras med färglagd overlay för att generera realistiska resultat.

 

Vi använder FARO SCENE för inspektioner och för att generera resultat för organisationer att fatta informerade projektbeslut. Detta kan genereras som 2D, 3D, VR, AR eller en kombination av alla beroende på behoven.

 

FARO är marknadsledande med snabb och exakt skanning över stora områden. FARO Focus Laser Scanner används inom en mängd olika områden för att skanna större storlekar av produkter, miljöer och landskap och levererar:

Vilka är fördelarna med Lidar Scanning?

Snabbt och effektivt – Lidar scanning kan skapa högupplösta 3D-kartor av landskap på bara några minuter. Detta sparar tid och pengar, och gör det möjligt för landskapsarkitekter att utforska olika designalternativ snabbt och effektivt.
Det ger hög precision – Lidar scanning är en mycket noggrann teknik. Det kan mäta avstånd med en precision på upp till några millimeter.

 

Hög precision – Lidar scanning är en mycket noggrann teknik. Det kan mäta avstånd med en precision på upp till några millimeter. Detta gör det möjligt för landskapsarkitekter att skapa mycket exakta modeller av landskapet, vilket i sin tur gör det möjligt för dem att skapa mer detaljerade och realistiska designkoncept.

Omfattande analys av landskapet – Lidar scanning kan skapa en omfattande analys av landskapet, inklusive topografi, vegetation, byggnader och andra funktioner. Detta ger landskapsarkitekter en djup förståelse för landskapet och dess potential, vilket gör det möjligt för dem att skapa mer integrerade och hållbara designkoncept.

 

Det är miljövänligt – Lidar scanning är en miljövänlig teknik eftersom den inte kräver några stora maskiner eller verktyg. Detta minskar koldioxidutsläpp och andra miljöpåverkande faktorer.

FAQ